Welk soort planningstype ben jij?

Yes, jij vulde de ongelooflijke planningstest in.
Uiteraard is hier niet de grootste wetenschap aan verbonden, maar het is leuk en het heeft je toch een beeld hoe jij naar plannen kijkt!

Van consciëntieuze planner tot de huppelende planner...

Neem je score er nog eens bij  en kijk of je een bepaald patroon kan herkennen. 
Antwoordde jij voornamelijk 1 of 2 of meer 4 of 5? 
In het overzichtje hieronder zie je welk planninstype jouw stijl is en welke manier van werken en plannen het best bij je past.
Daarna krijg je meer info per type planner.

Voornamelijk score 1: de consciëntieuze planner
Voornamelijk score 1 en 2: de “perfecte omstandigheden” – planner
Voornamelijk score 2: de gefocuste planner
Voornamelijk score 2 en 3: de uitgebalanceerde planner
Voornamelijk score 3 en 4: de optimistische planner
Voornamelijk score 4: de klusjesplanner
Voornamelijk score 4 en 5: de uistelplanner
Voornamelijk score 5: de huppelende planner

Van consciëntieuze planner tot de huppelende planner...

De consciëntieze planner

Jij plant gewetensvol en supergestructureerd, je houdt overzicht en weet hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Je bent wel heel serieus, het mag soms wat losser. Af toe wat minder strak, zorgt er voor dat je blijft leren en groeien en misschien vind je het ook wel leuker?

De "perfecte omstandigheden" - planner

Pas als de omstandigheden perfect zijn, ga jij van start. Een opgeruimd bureau, je huis aan kant, een werkplek waar niemand je kan storen, de administratie op orde, de koffie in je favoriete beker. Het geeft je houvast, maar pas op dat het niet verlammend werkt! Sta stil bij wat echt belangrijk is voor je: de perfecte omstandigheden of de voldoening omdat je vijf taken van je lijstje hebt afgemaakt of een gaaf idee hebt uitgewerkt?

De gefoucste planner

Jij laat je door niets afleiden. Mooi die focus, maar pas op dat het geen obsessie wordt. Een beetje afstand nemen werkt verfrissend, contact met andere kan inspireren,… 

De uitgebalanceerde planner

Jij schakelt moeiteloos tussen de grote lijn en de details, tussen wat meteen moet en wat nog even kan wachten, tussen structuur en flexibiliteit. Dat is een gave waar veel mensen jaloers op zijn! Let wel op dat je niet teveel met anderen meebuigt als een kameleon. Maak duidelijk waar jij voor staat, ga voor dat wat jij belangrijk vindt.

De optimistische planner

Aan het eind van de dag hou jij altijd een stukje to-do lijst over! Het is ook allemaal zo leuk, belangrijk of nuttig om te doen. Realiseer je dat de meeste dingen meer tijd kosten dan je denkt en bouw meer ‘reserve’ in je planning. Bepaal elke dag wat voor jou het allerbelangrijkste is en focus je daarop.

De klusjesplanner

Jij bent een echte doener, komt makkelijk in actie en werkt in razend tempo een waslijst aan klusjes af. Pas op dat je niet blijft hangen in ‘bezig zijn om het bezig zijn’. Wat is je doel en hoe kun je elke dag stapjes zetten om dat doel te bereiken?

De uitstelplanner

Onder tijdsdruk kom jij pas echt tot je recht! Onderweg naar een deadline zijn er immers zoveel andere dingen die ‘even eerst’ moeten. Let op dat de kwaliteit van je werk en de aandacht voor anderen hierdoor niet in de knel komen.

De huppelende planner

Planningen, to-do lijstjes,… dat is allemaal veel te saai voor jou. Jij wordt blij van het onverwachte. Je bent superflexibel en altijd in voor een spontane actie. Diep in je hart heb jij plannen en ambities die je waar wil maken. Als je niet wil blijven hangen in idealen, wordt het tijd om wat meer focus en structuur in je activiteiten aan te brengen.

Benieuwd naar meer?

Op maandag 14 februari om 19u30 is een gratis webinar rond het maken van een “ideale weekplanning”!
We gaan er dieper in op waarom plannen interessant kan zijn, hoe je concreet je weekplanning opmaakt om afsluiten met een aantal concrete zaken die je net niet moet gaan doen.