In dit artikel

In dit artikel

Het kan niet altijd sportpaleis zijn... of toch!

“Het kan niet altijd sportpaleis zijn”, dat kreeg ik deze week te horen van een dichte vriend. Het was zijn reactie nadat ik hem vertelde dat een afspraak niet was gelopen hoe ik had gedacht, waar ik tijd en energie had in geïnvesteerd en die uiteindelijk op niet veel uitdraaide. Beetje saai, grijs, middelmatig…
Hij gebruikte “Het kan niet altijd sportpaleis zijn”, omdat ik de dag voordien samen met mijn kindjes naar de Grote Sinterklaasshow was geweest. Wat wel meer dan wauw was en niet alleen voor de kindjes. 

Je zou zijn uitspraak kunnen vergelijken met die van Bouba van ‘De mol’ een aantal jaar terug: ‘Het leven is geen ponykamp’ of zoals ze hier bij ons in West-Vlaanderen zeggen: ” ‘t leven is gin crèmekarre”. 

Lang verhaal om eigenlijk gewoon te zeggen dat toen hij dat zei, ik onmiddellijk mijn cowboybotten aantrok en op mijn paard sprong.
Want waarom zou het *godver* niet elke dag sportpaleis mogen zijn.
Jaja, het was onmiddellijk een serieus paard waar ik op zat!
Waarom zouden we niet elke dag mogen streven, werken, groeien naar dat sportpaleisgevoel. 
Naar – in mijn ogen – die kleine gelukjes die het de moeite waard maken, die je krachtig doen voelen,… inderdaad elke dag die confettigelukjes.

Ik zeg niet dat je naïef moet zijn dat alles altijd happy happy joy joy is  of dat je al huppelend op roze wolkjes moet blind zijn voor tegenslag. Wie mij al wat langer volgt, weet ook dat ik via onder andere deze nieuwsbrief ook oprecht deel dat het af en toe gewoon kak is! 

Maar toch… 
ik ben er met elke vezel in mijn lijf rotsvast van overtuigd (vandaar dat het paard zo groot was) dat er elke dag een beetje sportpaleis, een beetje ponykamp, een beetje crème, een beetje confetti te vinden én te creëren is

Ik geef je graag enkele van mijn persoonlijke tips om die confettigelukjes elke dag te vinden: 

  • Omring je met de juiste mensen. Mensen die je dat sportpaleis niet gunnen of je niet steunen om daar te komen… heb je die wel echt nodig? 
    In mijn buddygroepje van het coachingstraject dat ik volgde zei iemand heel mooi deze week: “Je bent het waard. Ik zou willen dat je eens door mijn ogen naar jezelf kon kijken.” Hoe schoon is dat niet! 
  • Maak een lijstje van dingen die voor jou altijd werken, die je altijd terug in de juiste vibe kunnen brengen. Een dansje doen op je favoriete ninetiesplaat, een wandeling in het bos, even je gedachten neerschrijven zodat ze uit je hoofd zijn,… En gebruik dan ook dat lijstje wanneer je het nodig hebt.
  • Durf doelen te stellen. Dromen is één iets, maar met een duidelijk doel en een concreet plan kom je zoveel verder. Het geeft je energie. En heb je een mijlpaal bereikt, een klant binnen gehaald, een traject succesvol verkocht, een fijne call gehad: vier het! Elke keer opnieuw, want jij bent het echt waard.
  • En bots je toch eens op tegenslag (wat sowieso gaat gebeuren) durf dan toch een klik in die mindset te maken. Ga je niet gaan verstoppen in de catacomben van het sportpaleis, maar ga dat podium terug op. Had je niets gedaan, dan was je sowieso gefaald. Nu weet je tenminste dat dit voor jou op dit moment niet werkt. Volgende keer beter!

Ik hoop dat je deze hard voelt, van kop tot teen!
En weet dat ik klaar sta met mijn roze pompons om jou in dat sportpaleis te krijgen.
Tijd om jouw podium te pakken, tijd om jouw confettigelukjes te creëren! 

Deel dit bericht:

Meer van dit

Een focusgroep als marktonderzoek

Marktonderzoek is cruciaal! Zomaar iets lanceren zonder te weten of je klanten er nood aan heeft is eigenlijk verloren moeite. Voor het eerste ging ik experimenteren met een focusgroep in plaats van de klassiekere enquêtes en interviews.

Lees verder

Ik wil een baas!

Deze week was de finale van mijn marktonderzoek. Uiteindelijk zag ik zo’n 17 startende onderneemsters die zo eerlijk waren hun

Lees verder

Hoe het allemaal begon

Van verantwoordelijke op speelpleinen, naar dienstencentra om via de kinderopvang naar de politiek te gaan en vandaag te eindigen in een vrouwenverenging: 15 jaar jobhoppen.

Lees verder

Wie zit er bij jou aan het stuur?

Je “drivers”, je drijfveren zijn een bepaalde gedraging waar we als persoon, dus zeker ook in ons ondernemerschap, makkelijk in vervallen. Zeker als er een bepaalde spanning of stress aanwezig is.

Lees verder
Let’s get social

© Copyright 2021 Confetticoach. All Rights Reserved.

Website in progress...

We zijn halverwege het jaar, dus het ideale moment om een aantal zaken op punt te zetten. 
Daarom krijgt de website op dit moment een nieuwe update., waardoor niet alle linken, doorverwijzingen,… op dit moment optimaal werken.

Heb je een concrete vraag? 
Stuur me een mailtje via