Je "drivers", je drijfveren zijn een bepaalde gedraging waar we als persoon, dus zeker ook in ons ondernemerschap, makkelijk in vervallen. Zeker als er een bepaalde spanning of stress aanwezig is.

In dit artikel

In dit artikel

Wie zit er bij jou aan het stuur?

Deze keer wil ik je graag wat meer vertellen over de “5 drivers” van Kahler. Het was Shana van Road to Grow die me er deze week wat over bijleerde in een workshop. Ik had er nog nooit van gehoord dus tijd om er wat dieper in te duiken. Ga je mee?

Om het kort te zeggen: je “drivers”, je drijfveren zijn een bepaalde gedraging waar we als persoon, dus zeker ook in ons ondernemerschap, makkelijk in vervallen. Zeker als er een bepaalde spanning of stress aanwezig is. En nu het specialleke… de basis van je drivers komt vanuit boodschappen uit je kindertijd. Meer bepaald de basis van jou driver is wat je ouders (of andere verzorgende figuren in jouw kindertijd) jou vertelden om te doen en waar jij dan waardering en erkenning aan koppelde.

Ik maak het concreet, want dit zijn ze: 

  • Please others – behaag, zorg voor anderen
  • Be strong – toon geen gevoelens of wensen
  • Try hard – blijf je best doen
  • Be perfect – doe alles goed
  • Hurry up – doe het meteen

Vaak heb je één of twee dominante drivers. Deze vertellen jou dat als je dit gedrag gaat stellen je terug controle gaat krijgen. Jup inderdaad, het is inderdaad Ambetante Angela die hier terug aan het stuur zit. Terwijl je hopelijk nu al heel goed weet dat Ambetante Angela liegt… 

Zit er dan niets goed in? Want op zich zou je toch kunnen denken dat een drijfveer positief klinkt! Natuurlijk, want iemand met de drijfveer “Please others” is bijvoorbeeld heel zorgzaam en een echt teamspeler. Iemand met drijfveer “Hurry up” is snel en kan presteren onder tijdsdruk… het is een kwestie van er niet in door te schieten. En dat hebben we meestal niet in de hand, al zeker niet als we in een stresske schieten. 

Wil je er meer over weten? 
Via onderstaande knop kan je een korte test invullen om jouw driver te ontdekkenI know het is maar een testje, het kan je gewoon richting geven…
Op basis van je resultaten stuur ik je een persoonlijk mailtje met wat meer info en hoe het jou kan helpen in je onderneming. 

Deel dit bericht:

Meer van dit

Een focusgroep als marktonderzoek

Marktonderzoek is cruciaal! Zomaar iets lanceren zonder te weten of je klanten er nood aan heeft is eigenlijk verloren moeite. Voor het eerste ging ik experimenteren met een focusgroep in plaats van de klassiekere enquêtes en interviews.

Lees verder

Ik wil een baas!

Deze week was de finale van mijn marktonderzoek. Uiteindelijk zag ik zo’n 17 startende onderneemsters die zo eerlijk waren hun

Lees verder

Hoe het allemaal begon

Van verantwoordelijke op speelpleinen, naar dienstencentra om via de kinderopvang naar de politiek te gaan en vandaag te eindigen in een vrouwenverenging: 15 jaar jobhoppen.

Lees verder
Let’s get social

© Copyright 2021 Confetticoach. All Rights Reserved.

Website in progress...

We zijn halverwege het jaar, dus het ideale moment om een aantal zaken op punt te zetten. 
Daarom krijgt de website op dit moment een nieuwe update., waardoor niet alle linken, doorverwijzingen,… op dit moment optimaal werken.

Heb je een concrete vraag? 
Stuur me een mailtje via