In mijn webinar “De ideale weekplanning” vertel ik je meer rond hoe ik mijn weekplanning opbouw. Tijdens dit proces hou ik steeds rekening met mijn energieniveau. Want net zoals het aantal uren in de dag is ook dit beperkt.

Ik probeer het eens uit te leggen met deze metafoor. Stel je een grote vaas voor die je graag wil vullen met zoveel mogelijk grote stenen en met zoveel mogelijk zand. De stenen staan voor groot, belangrijk werk: “Deep Work”. Het zand staat voor alle minder belangrijke dingen, maar die ook moeten gebeuren.

Ik geef je graag een voorbeeldje wat mijn stenen en zand zijn:

StenenZand
Content aanmaken voor mijn buisinessMailtjes lezen en beantwoorden
Project uitwerken van A tot ZVergaderen
Presentatie voorbereidenPlanning opmaken

Vul je de vaas eerst met zand en daarna pas de stenen, dan zal je lang niet zoveel stenen kwijt kunnen. Doe je het omgekeerd dan krijg je een ander verhaal!

Wat wil dit nu zeggen voor jouw agendaplanning:

Heb je zelf nog suggesties?
Aarzel ze niet om met ons te delen via sociale media of via een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *